Léleklocsoló...

Viki

"Léleklocsoló"

Igen, igen azt hiszem mindig is túlon túl romantikus alkat voltam és amíg élek és lélegzem ezt senki nem tudja kiölni belőlem bámennyire is elkorcsosult a mai világ és benne a nők és férfiak sokasága! Valahogy én még tudok annak örülni, hogy felnézek az éjszakai éboltra és az ezüstösen fénylő telihold szépsége telejesen magával ragad!

Igen nem adom fel, mert tudom, hogy van az a csók, amit megkaphatunk örökre! Persze már már művésznek kell lenni, vagy legalábbis agysebésznek, hogy a zavarosban halászva ki tudjuk szűrni az egyént, aki csak azt akarja, hogy egy éjszakára ledobd neki a textilt oszt csá. A lélek, ami minden emberben kell, hogy legyen...bár néha kételkedem, de vegyük úgy, hogy van! Az egy éjszakásban is van, csak neki, annyit érsz. Egyet. Egy éjszakát és annyi. Nem több. Nem vagyunk egyformák! Hála neked Krisztusom!

Persze számtalan típus él és mozog. Nem akarom most kielemezni de említésképp egyet: van közöttük, aki oly homályban él, hogy azt gondolja, ha elmész vele egy kávéra és beszélgettek egy felületeset magatokról vagy bármiről, akkor a következő utatok már az ágyikóba vezet...de most komolyan? Hát én vagyok nagyon lemaradva, vagy csak tényleg nagyon klasszik, amit gondolok két ember kapcsolatáról?

Nagymamám és nagypapám 62 évig éltek boldog házasságban! 62 évig! Tényleg boldogan, hiszen láttam nap, mint nap és csodálattal néztem, hogyan lehet szeretni, ilyen őszintén és feltétel nélkül két embernek egymást? Szerettem volna és szeretném most is "megtanulni", de ez nem így megy!

Ismét rájöttem arra, hogy a szeretetnél nincs fontosabb dolog a vilagon! Szeretni önzetlenül, feltetél nelkül valakit, nincs szebb és több gyönyört adó dolog a világmindenségben....elmondhatatlan érzes, mikor a szerelmed szemében látod, hogy érzi, hogy szereted és tudod, hogy Ő is téged viszont! Nincs szebb és felemelőbb, magasztosabb érzes! Nincs! Hát persze, hogy erre vágytam, vágyom én is...De! Nehéz....nehezebb, mint gondolnánk...körbenézek a barátaim és ismerőseim között és sajnos félelmetesen nagy százalékban tapasztalom, hogy egyre többen vannak egyedül és élik a saját is begubózós életük, mert megcsömörlöttek vagy, mert rohadt sokat csalódtak vagy, mert már totál kilátástalannak látják vagy, mert elvált és nem képes új kapcsolatot építeni vagy, mert alkalmatlan az életre is, vagy, mert vagymertvagymertvagymert.....nyilván és szerencsére vannak kivételek is....naná, hogy vannak még szép, legyenek is! Akkor is azt gondolom, hogy ez így abszolut nem normális! Mikor fújunk már riadót? Illetve ez a jelenség már pont az, nem?

Hallllóka....fel kellene már ébredni és egy kicsit befelé tekingetni mi is van odabenn, mélyen valójában....Ki is vagyok én? Kik is vagyunk igazán belül, mi magunk? Egy ideje már én is ezt teszem és komoly dolgokat fedezek fel az szent☺...Uhm, igen én le merem írni pszihologus nélkül is, hogy komoly gondok vannak az emberi kapcsolatokban! Nem azért, mert egyedül érzem magma, nem azért, mert befordult lennék, hanem egyszerűen csak azért, mert tapasztalom, hogy ez van és kikívánkozik belőlem....max elküldesz a sunyiba, ha most nem értesz egyet velem...de persze tedd meg, ha úgy érzed viszont attól még, elmondom.

Te nyitott vagy? Te képes vagy változni, amennyiben szükséges? Neked van a szivedben, lelkedben erő, kitartás ? Te kész vagy kinyílni és nem csak felületesen azt mondod, hogy kész vagy változni? Néztél már magadba úgy igazán?

Muszáj, hogy foglalkozz magaddal feltéve, ha nem vagy elégedett, mert ugye most sokan azt gondolják olvasva ezeket a sorokat - szerencsétlen némber mennyire kilehet, jaaaaj, de sajnálom...

Ohh nem ellenkezőleg! Figyelj! – Szomorusággal tölt el, ami sokszor körülvesz, de szeretném, ha változnának a dolgok és nyitott vagyok rá! Nem akarok álságos hazug világban és kapcsolatokban élni, mert annak semmi értelmét nem látom! Dolgozom rajta, hogy elkerüljem az ilyen helyzeteket, szitukat, embereket! (bár a sors nyilván tanító szándékkal, amíg szükséged van leckére gondoskodik a következő adagodról cseppet se félj). Azt mondjuk sosem fogom megérteni az emberek, miért hazudnak, miért fontos inkább hamis képet alkotni dolgokról, mint kiállni az igazság mellett és vállani gondolataink, tetteink, cselekedetein? Nem hiszek az ilyen embereknek nem hiszem, hogy valaha hosszú kapcsolatot tudnék velük fenntartani….bántó, hogy nap-nap után szembetalálom magam azzal, ahogy barátok forditanak hátat egymásnak oly módon, hogy inkább egy hazug álságos mondatot, gondolatot, meggyőződést képviselnek és eldobják maguktól a barátságot egy pillanatnyi megoldásért vagy örömért önmagukban. Ha engem kérdezel szerintem rossz deal és nyilván nem is esik jól öszintén szólva....nehéz feldolgozni az ilyesféle képmutatást! Persze megbocsájtani tudni kell még, ha nehezen is megy sokszor, akkor is! Ugyanis ez is megkülönböztet Tőlük....

Hölgyeim és uraim! Tessenek már picit magukba nézni! Miért gondoljuk, hogy többek leszünk attól, hogy félrevezetjük a másikat és nevetséges hazugságokba megyünk bele a magunk szánalmas megkönnyítésére?…Nem érzik Ők? Azok, akik ezt gyakoroljátok hosszú évek óta sőt mi több egy életen át, nem érzik a bőrük alatt is, hogy ez semmi, de semmi jóra nem vezet? Hülye kérdés...persze, hogy nem...nekik így van jól!

Minden energia az univerzumban minden, ami csak körülvesz minket (akárcsak saját magunk), ezért mindíg, minden körbeér! Szerintem nem kell olyan nagy iq ahhoz, hogy ezt fogjuk! Józan parszti ésszel is meg lehet érteni az adok kapok játékot. Miért kell barátságokat eldobni buta semmit nem érő hazugságok miatt? Azért, mert azt hisszük, hogy megoldja a pillanatnyi helyzetünk az nem azt jelenti, hogy megoldotta a további eletünket, emberi kapcsolatainkat is! Pláne, ha Istent hiszem, akkor hogy gondolhatom, hogy a hazugság megállja helyét az életemben?

Néha számot kell vessünk magunkban, hogy nekünk mi fontos és mi nem…sánta kutty effekt.

Mélyen elgondolkodtató, hogy hazugságok miatt mennek szó szerint kukába éves barátságok….azért, mert elfelejtünk őszinték lenni és elfelejtünk emberek maradni…lélek dózis…minek? Annak aki ilyen, alakítsa csak tovább a buta semmit nem érő gondolatait és higgye csak el, hogy igy van ez jól…de ez esetben, NE hirdesse Krisztus tanítását, ha nem fair játékos! Mikor ott áll a menyország kapuja előtt mi a francot mondd? Meg tudja majd magyarázni, hogy végül, miért is nem érdemes Isten kapuját átlépni? Megmagyarázza, majd azt is egy szánalmas hazugsággal?

Butaság az öszintétlenséget gyakorolni! Már, ha van ilyen szó egyáltalán☺

Felébredni mindig jó!

Ha valaki megkérdezné mi az, amit a világban ill. az emberekben a legjobban nem szeretek és a legjobban taszit, akkor a válaszom a hazugság lenne! Nem tudok és nem is akarok az olyan emberekkel mit kezdeni, akik ezt gyakorolják és azt képzelik, hogy a hazugságaik sokaságára nem derül egyszer fény….alábecsülnek ezzel téged, a lényed, a valód, a megérzéseid a mindened….magyarul hülyére vagy véve!

Egyre nehezebb nem tudomást venni arról, mennyire kiábrándító ma az emberiség! Csak az segít felülemelkedni ezen, hogy nyitva tartom a szemem és észre veszem hol is élek valójában! A helyet! A magával ragadó földet! Ezt a csodálatos bolygót! Amíg kölcsönbe kapott testem tud örülni, hogy esténként látja a vörösen izzó napot lebukni a mező közepén, érzi a virágok illatát, hallja a lelkének, szívének tetsző dallamokat, táncol önfeledten, vagy csak észre veszi a természet ébredő erejét, majd elmúlását, nah addig sosem lesz baj! Érezni, mikor megölelsz valakit szívből, tisztán, önzetlenül és feltétel nélkül……szerintem, akkor minden jó…."otthon vagy" bárhol is és bárkivel is legyél….harmóniában vagy!

Ölelj, szeress, élj nyitott szívvel!

 

https://vilagaim.blogstar.hu/./pages/vilagaim/contents/blog/71753/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?