Kalifornia... Las vegas vagy amit akartok :)

Viki

A torkomban dobogotta a szívem, mikor a domb tetejéről előbukkantak a fények és felcsillant az óriási területen elnyúló nevadai Las Vegas. Csak hüppögni tudtam, mikor egyre beljebb értünk és már kívülről láttam a profán gazdagság egy-egy jelét. A világ minden szállodáját felvonultató sivatagi város valóban lenyűgöző. Az a rengeteg csillivilli ragyogás, ami útközben körülvesz egyszerűen bámulatos. Azt sem tudod hova néz, hogy le ne maradj valamiről. Tátva maradt szájjal lassan odacsorogtunk szállodánkig, ami mondhatni impozánsan kiemelkedett a többi cseppet sem hétköznapi Hotel közül. Ő volt a szín tiszta üveg Hotel Aria.

A recepción kb. úgy kellett sorban állni kordonok körül, ahogy a reptereken szoktunk várakozni, ugyanis a majdnem 5000 ezer szobára, nem elég egy kislány a pult mögött.

A bechek után átvágtunk a hatalmas méretű aulán milliónyi játékgép és szenvedélybeteg játékos között, majd nagy nehezen megtaláltuk a szobánkat a 19. emeleten. A szobából, aminek egyik teljes oldala üveg felület volt, olyan kilátás nyílt a casinovárosra, hogy rögtön térdre rogytam a boldogságtól. A betyármindenségit micsoda pazar móka ez, gondoltam.:)

Leírhatatlan érzés kerített hatalmába, mikor reggel az ágyamból élvezhettem a nevadai napfelkeltét...nagyon szerencsésnek éreztem magam. Hihetetlen és lenyűgöző ez a hely minden tekintetben!

Las Vegasban az egy négyzetméterre jutó világsztárok száma minimum kettő:) a névsor rendkívül illusztris csak hogy egy párat említsek, akik itt zenélgetnek: Jennifer Lopez, Cher, Bruno Mars, Ariana Grande, Elton John, Santana, Maroon5, Celine Dion, Lady Gaga, Calvin Harris, Tiesto, Weeknd, Britney Spears, Drake és még sokan mások, nagyon hosszú a lista....
Hihetetlen számomra is, de vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy szilveszter este Bruno Marssal léphetek át a 2017-es évbe:)! Hát nem fantasztikus?

Mikor bedobduk az első sétánkat a városban és felfedeztük a strippet az első ami feltűnt, hogy mindehol szólt a zene az utcán…baromi jó! Itt, ha ne adj Isten szar kedved lenne se lesz az...:)

A szilveszterünk kicsit delériumosra sikeredett, mert hogy itt erősebb a vodka, mint kis hazánkban és bőven elég volt egy kevéske, hogy kiüssön. Viszont, így majdnem lemaradtunk a szilveszter estéről, de mégsem. A hajam elég lelakott volt, ezért kénytelen voltam fodrász után nézni és beszáríttatni a nagy esti heppöning előtt, mégiscsak Bruno Mars fog zenélni, hát legyen már a rőzse rendben:). Sajnos akkor még csak nem is sejtettem, hogy ez a hajmosás és szárítás, ami egyébként a vodka hatására nem sikerült számomra túl jól, 200 dollarba, azaz hatvan ezer foritba fog kerülni…..jól hallottad 60 ezer!:):):) Ijedtemben még a taccsot is kidobtam a WC-ben:)hát, akkor welcome Vegaaaas!

Miután megvolt az életem eddigi legdrágább hajmosása azt hittem ennél már nincs nagyobb lehúzás. Majd jött a nagy rádöbbenés, hogy DE DE DE VAAAN! Az tudod mi volt? A 80 dolláros azaz mostani árfolyamon barátok közt is 24 ezer forintos reggeli, minden egyes nap, per fő...bizooony ám!

Ezzel csak azt szeretném jelezni, hogy rohadtul tedd tele a kártyád dodvóal mikor ide készülsz bakker! Eszelős milyen árak vanak. Gondoltam én, hogy ez nem egy olcsó hely, meg láttam én már sokmindent, nah de ez mindent vitt! Itt hiába kiabálsz, hogy Viva Las Vegas, pénz nélkül rettenetesen szarul fogod érezni magad:)

A szilveszter este, amiért tulajdonképp Vegasba jöttünk őszintén szólva elég nagy csalódás volt számunkra. A Bellagio sajnos nagyon nem tett ki magáért.

Jó oké, hogy itt a pia ingyen van ilyen alkalmakkor, meg szuper DJ játszik, meg mindenki nagyon sájni, meg ömlik a pia 100 dodóért, de azt azért nehéz benyelni, hogy a meghirdetett 21-tól éjfélig tartó Bruno Mars csak EGY percre jött fel éjfél előtt a színpadra….az azért lesavazott….mekkora átkúrás már ez nem?...Jó nyilván fasza feeling, hogy Ő köszöntött egy Happy New Yearral és a kedvenc dalommal, de akkor is pfff…vicc.

Nah jó azért had arcoskodjak már, hiszen mégiscsak a töpszli kis világsztárral léptünk át a 2017-be! Most már ezt is elmondhatom magamkról. Túl nem ittuk magunkat az este, inkább siettünk az utcára, ahol kb egy millió ember üvöltött az új évet ünnepelve deleriumos hangulatban és meg kell mondjam ott nagyobb buli volt, mint bármelyik hotelben. Mi már csak a mulatka végére értünk ki sajnos.

Négy teljes napot töltöttünk Las Vegasban és az Aria hotelben, amiről sajnos így utólag nem tudok sok jót elmondani. Számomra felfoghatatlan, hogy fordulhat elő egy ilyen szállodában, hogy kicserélik a vadi új teli Chanel parfümünket egy üres üvegre mindezt, amíg távol vagyunk. Meg persze az is felfoghatatlan számomra, miért képesek azt gondolni hogy, majd nem veszem észre a mindig renben tartott bőröndömnek a felforgatását? Kajak felpróbálgatták a szilveszterre szánt ruháimat....ez nonszensz. Komolyan! Ki hallott még ilyet? Természetesen mi érthető módon nem hagytuk annyiban ezt a szégyentelen dolgot és az ügy kivizsgálását kértük a recepción....felháborító, hogy ilyen előfordul egyáltalán bárhol a világon nem hogy pont itt, a méreg drága Las Vegasban. Ráadásul egy fancy szállodában....ahhh. Óriási csalódás. Nem ajánlom ezt a szállodát senkinek.


Időnk volt így nyakunkba vettük a sivatagot. Természetesen a mi a kis camaronkkal nyomtuk le a távot, ám az utunk errefelé sokkal színesebb volt, mint másutt. A Mojave sivatag magas kaktuszfái, néhol túlvilági tájakat festettek elénk teljes olyan volt, mintha nem is e világon lennénk. Tiszta szívvel ajánlom, ha valaki ide készül, hogy járja végig kocsival az ide vezető utat, ígérem nem fog csalódni. Valahol a sivatagban érdemes megállni az út melletti hamisítatlan western hangulatú étterem egyikében enni egy jó hamburgert és inni egy hamisítatlan amcsi kólát.

A szállodában ért csalódás sem tudta beárnyékolni azt a sok csodát, amit például a Grand Canyon látványa nyújtott. Ha már ott voltunk Vegasban és viszonylag közel volt kocsival, kihagyhatatlan!

....Megérkezésünk után természetesen a Grand Canyonban is óriási tömeg fogadott. Nyilván a háromnegyede kínai túrista, mint mindenhol. De hosszú sorban állásunk megérte, mert nem is akárhogyan, hanem szerencsénkre helikopterrel nézhettük végig a csodálatos Canyon egy részét! Nincsenek szavak arra, amit látványban kaptunk. Valósággal beleégett a retinámba, nem szabad úgy elmenni innen, hogy nem próbáljuk ki.
Aki ide jön kötelező, mert fantasztikus odafentről látni.Örök hála érte! Felejthetetlen élmény és  lenyűgöző természeti csoda. Ugyan sokat kellett várni a dermesztő hidegben, de minden perce megérte....jaj Istenem képzelem mi lehet itt szezonban, mikor meleg van, oh jaj:)
 Én mindenesetre megnyugodtam, ugyanis most egyel kevesebb lett a bakancslistámon. Grand Canyon pipa! Hölgyeim és uraim bátran állíthatjuk ez a világ egyik legszebb csodája...és Én ezt végre láthattam....Boldog vagyok! Yuhejjj:)

https://vilagaim.blogstar.hu/./pages/vilagaim/contents/blog/38321/pics/lead_800x600.jpg
Kalifornia,szállás,SzorcsikViki,Utazás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?