Ugorjunk ki Olaszba

Viki

Az egyik kedvenc európai országom vitathatalanul Olaszország. Elragadó sokszínűsége, közelsége, lazasága, szépsége örökké hívogatóan hat rám.

Minő szerencsés egyén lehetek, hiszen csak idén 3 x hozott erre utam. Számomra megunhatatlan a pizza, pasta és az Aperol kombo, de az olivabogyó, és a virágzó leanderek vagy a közvetlen olasz vircsaft, az erősen kifestett, utcán dohányzó, ámbár mindig illatfelhőben úszó ötvenes éveit taposó itáliai csodanők látványa szigorúan csak is ide köt! A szűk kis utcák minden egyes szeglete telis tele fülledt romantikával....megunhatatlan és olyas fajta vonzerő, mint a szerelem:).

Rimini, Róma, Viterbo, Velence, Lagodi-Garda, Verona és a sornak sosem lesz vége, hiszen csodás és szerencsére jó nagy országról beszélünk. Itt igazán mindenki találhat kedvére valót. Ha síelni akarsz máris csapathatsz háromezerről egy csodás síparadicsom lankáin....de ha napozni akarsz leugrasz  a csizma alakot körül ölelő ország bármelyik tengerpartjára. Mássz hegyet, nézz vulkánt vagy igyál egy jó kis bor a toszkán lejtők csodás hoteljeiben elrejtőzve a világtól. Felsorolni is sok lenne mennyi, de mennyi mindent rejt magában ez a varázslatos ország. Imádom!

Menj el Velencébe, ahogy én is tettem már sokadszor. Közel van. 700 km-t könnyen le lehet kb 8 óra autókázással nyomni Budapestről. Autóval sokkal szabadabb az ember véleményem szerint, így nincsenek korlátok már, ami az „A” pontból való eljutást eredményezi a ”B”be.... nem, nem arról van szó, hogy nem jó a közlekedés Olaszországban, sőt, remek kis vonatok vannak, ahhoz is volt szerencsém, vagy busz, vagy taxi, vagy hajó, vagy bármi egyéb, de kocsival sokkal szabadabbak vagyunk, mintha veszünk egy repjegyet. Mondjuk Sziciliába lehet hogy már én is repcsivel mennék:).

Olaszország a tévhitekkel ellentétben nem drágább, mint Magyarország. Aki itthon eljut étterembe és nem okoz gondot neki kocsival közlekedni a mindennapokban, ruházkodni, eljárni szórakozni, akkor észre sem fogja venni a különbséget, mert nincs.

Szóval Velence magáért beszél. Csodás történelmi épületek, szobrok, festmények, freskók sokasága. A házak között lagúnákban való gondolázás vagy a sóhajok hídján egy selfi elengedhetetlen. A San Marco tér közepén megállva hirtelen látva a Dózse palotát a lélegzetünk is eláll és évszázadokat repülhetünk vissza egy csodás világba. Velence nem hiába sok világhírű színész kedvenc városa, és megannyi filmet is forgattak már itt. Készülj viszont, hogy a lábad lejárod, mivel rengeteget fogsz gyalogolni, amíg eljutsz a látnivalók végéig. Tedd meg, mert megéri és ígérem csodálatos élményekben lesz részed. Menj egyet vaporettóval és nézd meg Velencét a vízről is. Egy finom vacsora bármelyik kis szűk utca vendéglőjében elérhető, rengeteg étterem vár csalogató menüsorával. A hamisítatlan Olasz Prosecoval tarkított kellemes este után, pihenj meg egy ottani szállodában, hiszen bárki számára elérhető áron tudunk már találni.

Ha pedig Velencét felfedezted, menj tovább egy következő olasz városba:).

 

https://vilagaim.blogstar.hu/./pages/vilagaim/contents/blog/41854/pics/lead_800x600.jpg
Gondolatok,Olaszország,szállás,SzorcsikViki,Utazás,Velence
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?