Thaiföld 2, avagy az árnyoldalak országa

Viki

Az államforma alkotmányos monarchia és kábé megdönthetetlen! Az öreg királytata és felesége 70! éve uralkodik óriási tiszteletben tartják és rendkivüli egészségnek örvendnek, de már rebesgetik, hogy majd a király fia megreformálja az országot. Hát hozzáteszem nagyon ráférne! Rendkívül sokat kell tanulniuk az életről és a Thaiok számára elzárt más országok kultúrájáról és mi egyéb másról. Pl., ha jól tudom csak a nagyon gazdag Thaioknak van útlevelük és azoknak adatik meg, hogy utazzanak és világot lássanak a szegények az utca sarokig sem jutnak...talán így könnyebben megérthetjük a sokszor bájos, ám legtöbbször dühítő egyszerűségüket és tudatlanságukat....De nekik legyen mondva boldogok és nincs nagyobb igényük annál, ami van, abban a koszos, rém egyszerű világukban is mindig és mindig tudnak mosolyogni! Igen hölgyeim és uraim mindig! Nagyon más világban élnek, mint mi Európai emberek. Nem szabad tőlük többet várni, mint amit tudnak adni, mert akkor van a baj. Eszünkbe se jusson erőlködni és erőszakosnak lenni velük. Tapasztalatból mondom. Kedvesen kell velük bánni!

Számomra sokkoló látvány, hogy Pattayán mennyi idős már már öregecske kecske él, éldegél és karon fogva jár kel fiatal (15-60) terjedő intervallumban Thai hölgyikékkel.....ugyanis itt out of controll van! Ahogy hallod! Ami a csövön kifér öcsém! Szerinted miért szeretnek idejönni a férfiak? Hmm? Azért, mert annyira nagyon szép a táj? Hm? Hát nem! Azért, mert itt lehet büntetlenül „tapizni“. A gyermekkoruktól szajhának nevelkedő lányok 20 éves koruktól éjszakai bárokban dolgoznak, valamint kiszolgálják a sokszor visszataszító külföldi emberek igényeit. Persze ettől minden férfi imádja, sőt rajong értük...naná, hogy persze....ezek a lányok nem nyavalyognak, nem kényeskednek, nem ugatnak vissza és gyakorlatilag bármit megtehetsz velük sajnos következmények nélkül nevetséges pénzért! Tehát elvileg kilóra megveheted őket, ha van miből. Nekik az egyetlen kiút a nyomorból az, ha megkaphatnak egy Európai férfit maguk mellé és vele maradhatnak a jobb élet reményében...nah ezt a sok öreg tata ki is használja büntetlenül..... De lássuk a Thai fiúcskákat! A gyermek eldöntheti fiatal korában, hogy mi is szeretne lenni, már ami a nemi identitását illeti. Fiú avagy leány inkább. Mindenesetre a család születésétől fogva gyűjti a pénzt a fiúgyermek esetében egy esetleg átváltoztató műtétre hogyha úgy dönt, hogy más testben szeretne tovább létezni, hogy évek múlva azzal tudjon a családnak pénzt keresni. Korrekt...

Pattayan van egy utca. Az a bizonyos Walking Street, amit sokan ismernek a férfikollégák ugyebár. Itt tudod összeszedni az estére való kis Thai játékszered. A bárok előtt hívogató gyakran alig 20 éves lányok a csábítás bármely eszközét bevetik, hogy beinvitáljanak egy olyan helyre, ahol vagy rúdon pörgést fogsz látni vagy ping-pong showt. Volt szerencsém mindkettőhöz...őszintén? A ping-pong showt amúgy azért hívják úgy, mert a kis pici plasztik lasztikával hakniznak a vaginájukban....szerencsés esetben azzal... Láttam már pengét is felhelyezni...legyen elég ennyi....Maga a show nagyon meghökkentő és egyben elszomorító látvány volt számomra. Látni egy idősebb hölgyet, aki kijön a félhomályban a színpadnak nevezett emelvényre és elkezd mini banánokat dugdosni a vaginájába, majd kilövi a vendégek lába közé, ami a földön landol a vendég lába között, majd azt újra felhelyezi és zavartalanul megy tovább a show. Háát ha van gyomrod hozzá menj már be feltétlen egy ilyen helyre lécci...Szörnyű véleményem szerint.
Aztán a walkingon mindent a világon beszerezhetsz magadnak, amit csak szemed szád megkíván. Thaiföld, Kambodzsa és Vietnám az úgynevezett aranyháromszög, már ami a kábítószereket illeti. Érdekes módon mégis ez az egyik hely, ahol a legjobban büntetik a fogyasztást és tulajdonlást, ha elkapnak cuccal valakit.
Szóval tudd, ha a pasid egyedül vagy haverokkal akar ide kijönni ott lesz egy s más, meg dugivugi rendesen, csak szólok...felesleges hiú ábrándokat táplálni....ha menni köll a tehenyeknek enni köll

Varázslatos látnivalók is vannak, de szerintem azt más helyek tartogatják Thaiföldön nem feltétlenül Pattaya. Bár van itt egy csodálatos beach a Navy beach, ami tényleg fehér homokos és türkiz vizű. Fotóztam ott is. Azt csak ajánlani tudom, de amúgy mi voltunk olyan merészek és kocsival nyakunkba vettük Thaiföldet többször is. Felejthetetlen élmény volt Bangkokban eltévedni és 5 órán keresztül csak bolyongani a millió kocsi között, ácsorogni a dugóban. Ott rohadtul felejtsd el, hogy a térképed alapján majd te kikeveredsz onnan és lesz majd olyan aki segíteni fog kijutni...ha ha ha...segíts magadon és az Isten is megsegít! Tapasztaltam és tényleg így van
Egyik kocsikázós alakalommal Koh Chang szigetét vettük be. Nem mondhatni messzinek a maga 350 km- ével, de nagyon nagyon ajánlom, mert olyan a sziget, amilyen lehetett Thaiföld mielőtt a turista betette a lábát! Eredeti dzsungel feeling érintetlenségét őrzi itt ott a kis szigetecske. Gyönyörű. Pár nap alatt a szívembe lopta magát ez a csodaszép kis sziget. Vannak jó kis bungallók, de olyan eredeti mezítlábas nem pedig baldachinos...csak szólok temérdek kókusz kaphatsz a kezedbe frissítőként az utcai árusoktól, amit 15-20 bahtert iszol, majd eszel is utána. Egyszerűen imádom szerintem csodás teremtménye a világnak a coconoutAhogy a rendkívül színes állatvilág is. Édes kis makik lopkodják a cuccaid bizonyos helyen, ha nem figyelsz, úgyhogy légy résen, mert utána már késő...oda a fényképezőgéped..Ha már állatok, akkor itt meg kell jegyeznem, hogy ennyi kóbor kutya a világon nincs! A szívem szakadt meg mikor itt éltem fél évig és láttam a sok szegény kutyust az utcán, bár azt mondják sokan, nekik így jó, hiszen szabadon vannak....értem én csak hát sajnálom, ha meglátom 3 lábbal gebére fogyva... persze, hogy mindet meg akartam menteni és azonnal magamhoz venni....azt hiszem ez volt az egyik legfájóbb, amit láttam odakinn.
Van itt állatkert is, természetesen, ahol sajnos nem ritka látvány a bekábított tigris azért, hogy nekünk jó kis turistáknak lehessen a nagycicával fotózkodni...szívszoritó, így látni ezt a gyönyörű nagy állatot. Az elefántok kihasználásáról már beszélni is nehéz...
Nyilván vannak akik örülnek a a veréssel és kábszerrel idomított állatoknak. Lehet simizni stb. Legtöbben az oroszok vannak így. Hát, hogy is ne, hiszen félig már lassan Ők itt a királyok. Minden helyen felbukkannak, de higgyétek el ennél többen már csak a hazájukban vannak. A legtöbb helyen Oroszul van kiírva az üzletek neve és nem Thaiul. Ez nagyon lehúzós.....és sokszor a viselkedésük is rettentő, szörnyűek a legtöbben. Elnézést, de tényleg ez van. Ez picikét hangulat romboló tud lenni, de nyilván túl vagy rajta jó esetben hamar.
Amit a legjobban kedvelek itt, hogy a terjengő fekália szag ellenére minden, valahogy illatos a következő pillanatban. Rengeteg Thainak amúgy jó illata van, imádják a jázminos kókuszos virágos mindenséget. Ez kifejezetten tetszik itt. Meg ami még nagyon nagyon a rengeteg illatba borult virág és a buja növényzet. Hibátlan, hogy átlagban olyan 100 méterenként találunk Viki kedvenc boltját, ami a 7 eleven. Szeretem, hogy gyermeteg lelkületűeknek maradtak meg a Thai emberek. Rajonganak különböző rajzfilm figurákért. Van egy nagyon cuki macijuk a Rilakkuma névre hallgató. Annyira cuki és megzabálod azt a sok minden csecsebecsét, amit a boltokban találsz. De sok kocsi is tele van pakolva a Thaioknál különböző plüssökkel Apropó a kocsikat úgy imádják, ha túl van díszitve. Extra hangtechnikával turbózzák meg az amúgy is feltűnő verdákat. Jók. Valamint rendkívül pozitív, hogy nincsenek és nem is nagyon lehetnek törött autók az utcán.
Thaiföldön rengeteg motoros van és nagyon óvatosnak kell lennünk, mert sokszor a szabályokkal sincsenek tisztában, arról nem beszélve, hogy baloldali közlekedés van...gyakori a baleset, úgyhogy, ha motorbérlésen törjük a fejünket legyünk nagyon biztosak magunkban. Amúgy az is olcsó csak úgy, mint az ételek. Hát nekem ez az egyik kedvenc országom, ami a kajákat illeti. Rajongásig szeretem a thai kaját, ami csip, ami meg van küldve minden jósággal. Itt igazán könnyű egészségesen élni és a rengeteg különféle zöldség fantasztikus ízeket kölcsönöz az ételeknek. A kókuszlevest imádom a legeslegjobban jaj, de jól csinálják. Bármikorbármennyitazonnal Tényleg, ha nem félünk a vérhas büfé jellegű oldalkocsis motorról vett kajától, akkor együnk az utcán bátran. Én ettem sokszor és semmi bajom nem lett töle! Igyunk mellette megfelelő mennyiségű arany és ezüst kolloidot (Dr Juice Co.) és esélyt sem adunk az esetleges nyámnyila Európai gyomrunk megbetegedésére. Ki kell emeljem a legnagyobb kedvencem a baby kókuszt, ami egészen kicsi és ritkán láttam, de, ha feltöröd valami egészen elképesztően finom nedűt kapsz! Utána meg eszegetheted a friss kókuszt kiskanállal a közepéből...hát az valami mennyei...nah meg a mangóról ne is beszéljünk...annyi, de annyi csodálatos dolog van itt, ami a szem szájnak ingere...és az illatok a sok csodálatos virág...áhhh imádat!
Megesett, hogy itt létem alatt gondoltunk egyet és kocsival leindultunk Phuketre, hogy DiCaprio nyomait kövessük és meglessük a csodálatos Maya Bayt, ahol a Part című filmet is forgatták. Az volt még szép egy túra Nagyon nevetek így utólag, hogy az okos fejünkkel azt gondoltuk, ha mi majd bemegyünk egy 20 milliós Bangkokba kocsival mindenféle nyomtatott dzsípíesszekkel meg térképpel meg telón nézett googlival, akkor mi majd csak úgy áthaladunk rajta. Ha ha ha csak 5 órát szívtuk mire végül megszánt a 25. ember akit leállítottunk, és némi készpénzért kikísért a városból. De szentségelt Ő is rendesen:) A nagy büdös igazság az, hogy még a rendőr sem vállalta, hogy eldob minket a város kellős közepéből, mert fogalma sem volt, hogy merre van az arra. És tök jó, mert a Thai íráson nyilván könnyen boldogulsz, ha meglátod az úton, mint zöld útbaigazító táblát.
A lényeg, hogy nagy nehezen sikerült és leértünk a tökömtudjamikor Phuketre. Majd ezer kilómétert után picit kimerültünk. Az út kalandos volt lefelé többször is , de a vidék szépsége varázslatos volt. Az útközbeni szállás már nem annyira
Phuket minden eltévedésünket kárpótolta. Megérte! Csodálatos vidék! Össze sem lehet hasonlítani Pattayaval. Rengeteg felfedezni valót találsz erre, csodálatos kis szigetekkel tarkítva, amit meg lehet lesni kifejezetten erre szakosodott túrákkal. De ezeken kívül vadregényes helyek vannak Thaiföld ezen részén a szárazföldön is. Sikerült eljutni egy kb 2 órás hajóúttal a sokak által kedvencnek számított helyre Maya Bayre. Hát én is majdnem elmorzsoltam egy könnycseppet, mikor megláttam azt, amit anno DiCaprio szerelmem. Gyönyörű, de azt azért tudnod kell, hogy naponta kismillió ember látogatja "szal" felejtsd el, hogy majd ott egymagad lecsücsülsz és révülsz a nagy kékbe meg fílingelgetsz, hogy jaáá de szép
Mondjuk nekem mázlim volt, de csak azért, mert többször jártam már itt és egy alkalommal kifogtam, hogy alig voltak. Szóval tényleg jó érzés ott lenni és bámulatosan szépséges a hely. Volt alkalmam búvárkodni is itt! Én tényleg nagyon szerencsés vagyok
Fantasztikus volt és ezúton is köszi a legjobb No Gravity Dive Phuket - Búvárkodás Thaiföld legszebb merülőhelyein by Attila Kekesii és Edit Fazekas közreműködését! Csak is őket keressétek, ha Phuketre mentek! Remek szállással is szolgálnak, ha kell! 
Jó hosszúra sikeredett ez a kis autós athoh kiruccanásunk. De imádtam minden pillanatát. Jah és, ha valaki este is elmegy Maya Bayre, akkor ne feledje az éjjel világitó planktonokat meglesni
Phuketen rengeteg magyar szót is hallottam a hömpölygő tömegben az utcákon. Kedvelt úti cél! Ha idejössz ne hagyd ki a naplementét!
Jut eszembe volt szerencsém ide repcsivel is jönni Bangkokból az azért kellemesebb volt, mint a kocsiút, de fele olyan kalandos se
Pár szó a 70 milliós ország fővárosáról. Ahogy sokan aposztrofálták nekem, mikor egyik alkalommal haza próbáltam jutni Bangkokból: Miss very déndzsörász very déndzsörász!...Maradjunk abban, hogy igazuk volt, de Isteni csodával kijutottam és élek. Azt a túrát nem részletezem itt, arról majd inkább egy könyvben mesélek.
Ha Bangkok, akkor királyi palotát meglesni. Meg az Óriási fekvő buddhát. What Pho. Thaiföldön sok szép templomot és Buddha szobrot láthatunk általában ezek a hegy tetején magasodnak és szerzetesek veszik körül. Nyilván azt mindenki tudja, hogy többségben Buddhista vallású régióról beszélünk.


Ha szeretsz kamut vásárolni olcsón, akkor ez a te országod már, ami a ruhákat illeti. Thaiföd hires a számtalan piacáról főleg az úszó piacairól és nevezetes utcáiról, ahol potom pénzért rohadt jó dolgokat vehetsz meg magadnak. Gumi papucsot 80 BahtertHavaianas utánzat és soha a büdös életbe nem mondod meg, hogy eredeti e vagy sem. Nah így van ez a ruhákkal is. Azt tanácsolom, hogy gyere ki a lehető legkevesebb ruhával szinte üres bőrönddel, mert tulsúlyt meg nem jó fizetni
Bangkokban érdemes megnézni egy úszópiacot és ott tényleg van sok tutkó hely meg egy tutkó ember, aki elvisz titeket és megmutassa aztat nektek Ő a Gab Gall Ha Bangkok specialista kell, akkor tessenek őt keresni Ezúton köszi neki is az egyik alkalmat Lehetőségünk volt együtt forgatni Gáborral és olyan helyekre vitt el, ahová nem szoktak túristákat szal ,ha izgaolmra vágytok és érdekességekre, akkor bátran keressétek.
Ha meg kell egy egész thaiföldi idegenvezető hivjatok csak engem
Vicc volt.


Hálával tartozom a sorsnak, hogy ennyi alkalmam volt felfedezni egy teljesen más arcú kultúrát, mint, amit mi képviselünk Európában. Ázsia minden porcikája más és más. Óriási érzés, hogy Kambodzsát is kipipálhattam, de Vietnám már sajnos lemaradt a palettáról, mert nem akartam tovább kínozni a kiskutyám. Így is, amit kibírt fél év alatt Thaiföldön meg ott Angkor Watban az azért nem volt semmi! Imádtam, amikor ott éltem és Ő is jött velem mindenhova! Bár erről Őt is meg kellene kérdezni...Aki nem volt még Angkor Watban az sürgősen pótolja, mert szavakkal ezt ugyan nem lehet leírni! Egyszerűen lenyűgöző, varázslatos és emberfeletti, ami eléd tárul. Sablon szavak, de tényleg így van! Atyaég milyen templomokat látsz itt! Biztosíthatlak itt dobsz egy hátast annyira megérint a látvány. Így voltam én is! Letaglozott! Phnom Phen Kambodzsa fővárosa már kevésbé...rettenet kosz itt is...utak nem mindenhol vannak, és a porban veretnek a tuk-tukok. Mindenkin maszk van, mert a nagy melegben poros levegőt annyira nem szerencsés beszippantani úgy egész napon át. Még a kutyám is kapot 
Apropó hát nehogymár kihagyjuk a Thaiok legmenőbb közlekedési eszközét a Tuk tukot, amire felpattanhatsz átlagban 20 Bahtert és elég sokáig visz pl Pattayan azért a combos 160 forintért. Létezik sokféle fajtája a biciklin és motoron át a kocsiig mindenféle. Jó mulatka nagyon. Van olyan, ami teljesen fel van díszitve és nagyon vicces, meg olyan is amiből több ezer wattal nyomul a ducduc. A kedvencem a karaoke buszok, amik általában emeletesek és arról ismered meg, hogy a kicsi Kínai lányok torok hangon üvöltik a Backstreet boys I want it that way slágerét
Pár éve sikerült készitenem itt olyan emberekkel interjút, akikről sokaknak fogalma sincs, hogy sikeres emberekként meghóditottak egy Ázsiai országot. Mit meghóditottak a lábaik előtt hevernek. Adam Zima és  Tamás Andrew Lanczkor le a kalappal elötettek, hogy egy ilyen teljesen más világban is helyt tudtok állni és sikert sikerre halmoztok. Büszkeség és ezúton is köszönet a közreműködésért. Ha a műsorom napvilágot lát majd egyszer, akkor büszke lesz rátok egy egész ország! De így is csak nem tudja épp mindenki
Remek emberekkel volt alakamam találkozni anno abban a két hétben, mikor itt forgattam veletek. Köszi, hogy a ti szemeteken keresztül is betekinthettem ebbe az őrületes forgatagba. 
Mindent összevetve ez a 70 milliós lakossággal rendelkező Thailand rendszertelennek tűnő rendszeressége mégis működik valamitől sőt mi több, halad, ha lassan is, de halad. A világ legboldogabb embere vagyok, hogy azt csinálhatom, amit akarok és rengeteg csodával lettem most is gazdagabb. Napokig lehetne még élménybeszámolót tartani, de akkor sosem hagynám abba az írást.:)
Ha kell tanács szoljatok és odairányitok mindenkit ahova köll!
Ezt pedig tanuld meg, ha kijössz: Kapunkap= köszönöm...ugyanis sokszor lesz rá szükséged.

https://vilagaim.blogstar.hu/./pages/vilagaim/contents/blog/37677/pics/lead_800x600.jpg
szállás,SzorcsikViki,Thaiföld,Utazás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?